ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / ROMÂNIA 2019 – „TRASEE PARALELE”

ROMÂNIA 2019 – „TRASEE PARALELE”

ROMÂNIA 2019
– „TRASEE PARALELE” –

Pe 8 februarie, într-o primăvăratică după amiază de iarnă, sub coordonarea doamnei scriitoare Camelia Pantazi Tudor, directoarea Editurii Astralis, a avut loc la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din Capitală un eveniment cultural important ca desfășurare prin lansarea cărții de cronici literare cu titlul „Trasee paralele”, sub semnătura distinsei noastre college, doamna Cleopatra Luca. Volumul este o ”simbioză”literară a circa cincizeci de scriitori, al căror nume a fost cuprins în acest volum.
Mulți dintre ei sunt colaboratori permanenți ai revistei „Independența Română – Independența prin cultură”, care apare sub egida „Fundației Literar-Istorice „Stoika”. Au fost prezenți și activi, prin cuvântul luat, domnul Florian Laurențiu Stoica, director al revistei și președinte al Fundației, doamna Doina Bârcă, secretar literar al revistei, și membrii redacției aceleiași reviste: Geo Călugăru, Viorel Gh. Speteanu, Beatrice Kiseleff, Virgil Cojocaru-Cover, Horațiu Măndășescu, Gheorghe Țiclete, Evelyne Maria Croitoru, dar mai ales Cleopatra Luca, protagonista activității. Au mai fost prezenți și scriitorii cunoscuți din lumea literară bucureșteană și nu numai: Victoria Milescu, Mihai Valentin Gheorghiu, Ioan Rațiu, Florin Grigoriu, Luminița Zaharia, Geni Duță, Alexandru Ciocioi, Mihaela Cazimirovici, Marina Costa, Silvan G. Escu, Florin Anghel Vedeanu, Virginia Stanciu Butescu, Octavia Crăciun, Gabriela Stanciu Păsărin, Lăcrămioara Stoenescu, Gim Laurian, Paula Isac etc.

În alocuțiunile lor vorbitorii au evidențiat trăsăturile literaturii noastre formată de-a lungul timpului și modelată după un prezent efervescent, bogat și cu personalitate. Chiar cartea lansată a fost construită având ca suport de nume consacrate demult, sau care reprezintă literatura contemporană și o vor menține mai departe. Scriitorii se întâlnesc având idei și sentimente asemănătoare, iar susținătorii acestora sunt editorii, precum doamna scriitoare Camelia Pantazi Tudor și domnul politolog scriitor Florian Laurențiu Stoica.
Asemenea evenimente ne onorează atăt pe noi cei din cadrul revistei ș nu putem să nui aducem mulțumiri tuturor celor prezenți la frumoasa activitate ce a avut ca punct de plecare cartea „Trasee paralele” de Cleopatra Luca, dedicată unui număr 50 de scriitori care au format strălucit cultura română în diversele ei etape trecutedar și prezente. De menționat este și faptul că, asemenea acțiuni comune sunt un model în cadrul dezvoltării culturii noastre contemporane.

CORVIN ARICIUC

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: