ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – IONUȚ ZEVIDEANU

Arte vizuale – IONUȚ ZEVIDEANU

IONUȚ ZEVIDEANU

Absolvent al UNART (Uniunea de Arte Plastice). Educația artistică adăugată talentului înnăscut cu care Dumnezeu l-a hărăzit are meritul deosebitei sale capacități de a crea în tablourile sale subiecte și teme miraculoase care sunt trasate în lumina adevărului uman, ce comunică instantaneu admiratorului uman, arta, senzația de viață. Asociază inspirației vibrațiile cele mai intime ale inimii omenești.
A încerca să vorbeşti sau să scrii despre arta plastică a artistului Ionuţ Zevideanu este ca şi cum ai încerca să amesteci infinitul spaţiului cu nemărginirea timpului, ca apoi, într-un limbaj special artei religioase, să explici universul pictat in maniera spiritualităţii creştine de mintea inteligentă a artistului, în care spaţiul reţinut pe pânză, carton, hârtie sau pereţii sfinţi ai unei biserici a luat locul timpului.
Pictura artistului plastic Ionuţ Zevideanu este mijlocul prin care autorul cercetează cunoaşterea şi depistează înţelegerea credinţei într-o spiritualitate divină, pe care Dumnezeu a stabilit-o pe un curat piedestal artisticoplastic, ce nu este la îndemâna oricărui muritor.
Pictura lui Ionuţ Zevideanu constituie căutări a cuprinsului vieţii. Artistul face parte din tagma oamenilor calificaţi în privinţa artistică şi spirituală, pe deplin conştient că serveşte interesele oamenilor avizi de frumuseţe şi cărora le place o viaţă intelectualizată şi spiritualizată pentru clătirea ochilor şi spălarea sufletului până la o curăţenie morală regenerativă.
Arta pictorului Ionuţ Zevideanu degajă energie, încredere, iubirea între oameni şi o spiritualitate sufletească, ce printr-un zâmbet al succesului înfrumuseţează viaţa înconjurătoare.
În discuțiile purtate despre arta plastică, Ionuț Zevideanu strălucește în subiectele de preocupare în pictură, sculptură, artă monumentală, pictură bisericească.
Am constatat că lucrările sale plastice, indiferent de domeniul de activitate, sunt adevărate minunății, podoabe ce pot sta cu mare fală ca brand Ionuț Zevideanu în marile muzee ale lumii, colecții de artă, expoziții. Figura sa duhovnicească și pătrunderea sa în sublimul artistic arată că un om adevărat strălucește prin activitatea succesului său și nu prin vorbe, deși cuvintele sale înnobilate prin culoare au puterea unei coloane infinite, piedestal divin pe care se poate instala cu mare cinste și profund respect artistul plastic Ionuț Zevideanu.
Portretele sale devin personaje cu expresivitate, ce pot fi luate drept repere în arta plastică românească.
Mâinile desenate sau pictate de Ionuț Zevideanu păstrează destinul popriu fiecărui individ, mâini pe care, la naștere, ursitoarele bune le-au suflat ca parte din harul divin cu care au fost dotate de Dumnezeu.
Artistul plastic Ionuț Zevideanu va rămâne în contemporaneitatea viitorului demnă filă istorică de aducere aminte a trecerii prin viață a unui neobosit artist care nu a trecut fără rost pe pământ, ca un turist rătăcit într-o existență trecătoare. Nu cred că vorbele mele frumoase și laudative vor atinge nivelul talentului său artistic.
Mulțumirea sufletului meu este faptul că am cunoscut un astfel de artist și că divinul mi-a dat posibilitatea de a fi contemporan cu el și puterea lăuntrică de a-l aprecia după cum merită.

Prof. pictor VERGIL COJOCARU-COVER

 Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Tusai Istvan

Moto – Cugetare: Iubirea, respectul și aprecierea publicului constituie cel mai binefăcător medicament pentru sufletul …

Laura Ivanov

Marți, 28 martie 2023, la sala Doina Cornea din incinta Bibliotecii Naționale a României, în …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: