ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / DACĂ E IUNIE, E COPILĂRIE!…

DACĂ E IUNIE, E COPILĂRIE!…

DACĂ E IUNIE, E COPILĂRIE!…

Cenaclul „LITERAR ING” din 18 iunie 2018, ca și în anii trecuți, a fost dedicat copilăriei, sub diverse forme artistice. Asociația Cultural Artistică „JOC”, în colaborare cu AGIR-Literar ing, UNIFERO și Fundația Literar-Istorică „Stoika“, a organizat un foarte interesant concurs de teatru pentru copii, de la grădiniță până la studenți, pentru recitare și scenete. Este impresionantă amploarea și valoarea școlii de teatru condusă de cuplul Magdalena BĂCESCU și Ștefan APOSTOL, apreciate de un numeros public și de juriul de specialitate, care a decernat mai multe categorii de premii.
Mulțumiri domnului Florian-Laurențiu STOICA, pentru implicarea în eveniment a fundației pe care o conduce și pentru participare, împreună cu doamna Doina BÂRCĂ, secretarul literar al fundației.

Tot cu această ocazie, Revista Convorbiri Literar-Artistice, condusă de Antoaneta RĂDOI, a oferit o serie de diplome copiilor pentru activitățile lor anterioare, menționate de revistă la vremea respectivă, precum și unor colaboratori literari ai revistei.
În același context, a fost lansat volumul de versuri pentru copii, Poeziile Copilăriei, autori Corneliu CRISTESCU, Doina BÂRCĂ, Nicolae VASILE, Viorel MARTIN și Rodica VATAMAN SUBȚIRELU, cu o excelentă parte grafică realizată de către Mihaela RUSU, carte publicată de Editura AMANDA-Edit din București, într-o calitate coloristică deosebită.
Și tot pentru că a fost iunie, și niciodată nu trebuie uitat de Mihai EMINESCU, ziua s-a încheiat cu prezentarea unei realizări deosebite a unui alt cuplu, la fel de prolific în evenimente culturale, Eugenia și Constantin GAVRILESCU, este vorba de Antologia Poeți și Prozatori Contemporani în Regal Eminescian, apărută la Editura Editgraph Buzău.
Mulțumiri și felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui multiplu eveniment, în primul rând, premianților!

NICOLAE VASILE

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: