ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Vernisaj Ilie Mustață

Vernisaj Ilie Mustață

În ziua de 18 aprilie 2022 studentul la UNARTE București, anul III, în incinta galeriilor de artă plastică Elite Prof Art, în fata unui public iubitor de artă și frumos, a avut bucuria de a vedea măreția creației plastice, artistice și intelectuale care și-au dat mâna în același timp prin capacitatea creatoare a unui tânăr artist, inovator în arta grafică, sub numele Ilie-Ioan Mustață.

La vernisaj a vorbit la obiect și pe înțelesul tuturor despre visul său artistic în teatru, muzică, pictură, literatură. În acest univers, viața este o “trăire de o clipă”. Dar cât de mare poate fi clipa, atunci când mintea creatoare a unui tânăr, apreciat și iubit de contemporani și generațiile viitoare. Pentru oricare artist, indiferent de mediul în care creează, arta rămâne o provocare prin care învață să facă o pâine artistică, bună, hrănitoare, folositoare vieții, de ce nu, chiar pentru existența unei lumi culte, educate, capabilă prin artă să-și curețe limitele emoționale ale invidiei, geloziei, mâniei.

Arta, prin frumusețea ei are capacitatea de a circula, ajutând pe oameni să se simtă mai bine. Vernisajul expoziției de artă plastică semnat IlieIoan Mustață, mi-a dat prilejul de a trăi miracolul mi-a mărit credința că dacă o înțelegi, o iubești și o apreciezi, este un fericit mod de vindecare a sufletelor aflate în singurătate și nu numai. Figura deschisă, luminoasă și blândă a artistului a dăruit bucurie părinților, celor doi bunici, cunoscuților, prietenilor și colegilor de facultate prezenți la eveniment. Arta are puterea de a prelungi viața și după ce nu vom mai fi.

De remarcat și invitația creată de tânărul artist, în care autoportretul e numai zâmbet, făgăduință, încredere, bucurie. Îți mulțumesc dragă Ilie că te-am întâlnit. Când vei ajunge cunoscut și apreciat de întreaga breaslă să-ți împărtășești generozitatea artistică, verbală, de comportament și simțire spirituală cu aceeași inimă curată ca la prima expoziție personală, reușită, apreciată, înțeleasă de public și de Dumnezeu.

Adevărata esență a vieții este creația care rămâne în urma trecerii noastre în această “trăire de o clipă” pământeană când strălucim prin împlinirea menirii cu care ne “împovărează” divinul Creator. După ce am încheiat vernisajul am oferit drept cadou publicului reviste Independența Română – Independența prin cultură promițând că va apărea domnia sa la rubrica Arte vizuale. Au urmat aplauze și un moment de socializare atât de necesar.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: